Британският министър на отбраната Бен Уолъс препоръчва украинските сили да запазят темпото

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс препоръчва украинските сили да запазят темпото
Коментари Харесай

Британското МО съветва Украйна да продължи и през зимата контраофанзивата си

Британският министър на защитата Бен Уолъс препоръчва украинските сили да запазят темпото и да продължат бързите си офанзиви против съветските сили и през зимните месеци.

" Като се има поради преимуществото на украинците във връзка с подготовката, оборудването и качеството на бойните действия срещу деморализираните, зле подготвени и екипирани руснаци, в полза на Украйна е да резервира темпото и през зимата ", споделя Уолъс пред Daily Beast.

Украинците разполагат с 300 000 комплекта за деяние през зима бойно съоръжение, получени от интернационалната общественост.

Уолъс похвали украинците за това, че са изненадали света със смелостта и уменията, изключително на фона на големите дефекти, които показва съветската войска.

Британският военачалник показва, че наскоро една съветска част е била изпратена без храна и чорапи и с малко оръжие на фронта. " Това е злополука за човек, който отива на бойното поле. [...] Те ги изпращат в месомелачка и употребяват голямо количество артилерия. Само страна, която не се грижи за народа си, може да изпрати 100 000 свои мъже да бъдат убити, ранени или дезертирали ", споделя Уолъс.

Вчера в своя ежедневен разследващ доклад Британското министерство на защитата уточни, че евентуално през последните две седмици Русия е преместила главните въздушнодесантни елементи в Донбас. Потенциалните оперативни задания на ВДВ включват поддръжка на защитата на региона Кременная-Сватово в Луганска област или засилване на настъпателните интервенции против град Бахмут в Донецка област.

След отдръпването на съветските войски от Херсон западните съдружници към този момент предизвестяват, че напъните на Кремъл ще бъдат съсредоточени точно към подсилване на позициите в Донбас, както и в Крим - друга точка. На този стадий не е ясно накъде ще продължи контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна, най-малкото и поради прелюдия режим на " оперативно мълчение " още през лятото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР